Twee dagen Kunst op 6 en 7 juli 2019 Opgave voor deelname is nog mogelijk!

Uit publicatie  VVV Winterswijk – 100 % Winterswijk – maart 2019

Een dagje erop uit? Dat kan in het nationaal Landschap Winterswijk. Net buiten het dorp Winterswijk ligt aan de zuidelijke kant het buurtschap Woold.
en pracht plek om te fietsen te wandelen. Er eens even uit! U kunt dit op zaterdag 6 juli en / zondag 7 juli 2019 combineren met een bezoek aan de Kunstmarkt Winterswijk, welke gehouden wordt bij Watermolen Berenschot in het Woold. Een eeuwenoude watermolen anno 1652, gelegen aan de Slinge.
De kunstmarkt bij Berenschot’s Watermolen is een begrip geworden in het land van de kunstmarkten en fairs. De hoeveelheid echte kunst wordt door bezoekers zeer op prijs gesteld, de Ongedwongenheid en de sfeer maken de kunstmarkt tot een heerlijke dag uit voor jong en oud.
Het streven van de organisatie is om verschillende disciplines te laten zien. Olieverfdoeken, houtdraaien, keramiek, glaskunst, textiele werkvormen, aquarellen, edelsmid, houtbewerking, pentekeningen, papier scheppen, kunst gemaakt van gerecycled materiaal. Teveel om op te noemen. De markt kenmerkt zich door de veelzijdigheid van kunst en het hoge niveau van het werk. Daarnaast vindt de kunstmarkt plaats op een historische plek. Waar vroeger de molenaar zijn ambacht uitoefende, de paarden af en aan reden en het waterrad draaide, is er nu plaats voor kunstenaars die op hun beurt hun ambacht laten zien. Want er wordt kunst gemaakt, getoond en verkocht. Een bruisende markt voor de eeuwenoude molen. Dit jaar wordt er naar gestreefd om 100 kramen per dag plaats te geven op de markt.